jueves, 10 de enero de 2008

Nova entrega: Microrelat

Que tal blanquernians, ja em torneu a tenir aquí incordiant, finalment he anat trobant treballs i cosetes per penjar al bloc. Ara us porto la idea del nostre microrelat fet a seminari. En breu, quan pugui, intentaré penjar-lo directament. Ha quedat prou bé, molta feina i poc remunerada ;) Idea de: Àlvar Sans, Maria Diumaró, Marta Moix i Sergi Cebrián.

La idea que se'ns ha acudit és parlar sobre un tema d'actualitat que és el que se'ns demanava com a punt de partida del microrelat. Això ho farem a través d'un anunci. El tema d'actualitat és l'allunyament Espanya-Catalunya, sobre el dret a decidir que tant se'n parla aquests dies i ens centrarem en la manifestació del dia 1. Concretament actuarem com si la Plataforma Pel Dret a Decidir ens hagués encarregat un anunci per convèncer la gent que s'apuntés a la manifestació.

Ja parlant de l'anunci, farem una cosa original i diferent a la majoria dels microrelats que es fan als seminaris. No usarem càmeres de vídeo. En una sola localització, dos ninots, un de més gran i un de més petit i una càmera fotogràfica farem servir la tècnica de stop-motion per donar sensació de moviment a ninots estàtics. El ninot o "monstre" gran representa Espanya, i el ninot petit Catalunya. Inicialment el monstre gran anirà aixafant el petit, sense que aquest pugui moure's pel seu compte, però, finalment, emulant David i Goliat, el ninot petit, Catalunya, s'acabarà imposant al gran i fent de la seva voluntat la seva acció. Finalment incorporarem algun eslògan, igual que els petits detalls i serrells que ens queden per pensar.

Creiem que d'aquesta manera, i amb aquest microrelat complim les condicions preestablertes d'originalitat i actualitat.

No hay comentarios: